Kuinka olla paras versio itsestä?
Miten erotut eduksesi ja luot hyvän vaikutelman? Kuinka olet tylsistyttämättä seuraasi? Miten nouset uudelle tasolle elämässä? Entä mikä on johtajien salainen merkki gravitas tai miten italialaiset osaavat kaiken kuin ohimennen?
Kirjailija Joonas Konstig jatkaa siitä, mihin hän menestysteoksessaan Vuosi herrasmiehenä jäi. Nyt näkökulma on lukijassa, joka saa kaiken, mitä Konstig on tavoista ja tyylistä oppinut. ”Jos muut ihmiset pukeutuvat huolimattomasti eivätkä hallitse etikettiä, se on vain loistava tilaisuus erottua edukseen.” Hyvät naiset ja herrat lähtee liikkeelle tyyliosiosta, jossa edetään kehonkielestä vaatetukseen sekä muihin tyyliseikkoihin, jotka luovat kunnioituksen kierteen. Käytösosio taas kertoo, mitä hyvään käytökseen ja etikettiin kuuluu, ja miten ne on helpompi hallita kuin luullaankaan. Miten tulkita pukukoodia, mitä ruokailuetiketistä tarvitsee osata ja mitä esimerkiksi ritarillisuus voi tarjota 2020-luvulla? Kautta linjan kysytään miksi: miksi jokin tapa on syntynyt, ja kannattaako sitä noudattaa enää. Perustelut ovat usein yllättävän kiinnostavia.
Kolmannessa osassa paljastetaan, miten hyvefilosofia tekee ihmisestä parhaan version itsestään ja miksi sydämen sivistys vie pitkälle. Lopulta meidät muistetaan aina luonteemme ansiosta, ei pintaseikkojen.
Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija, joka kouluttaa sekä tarinankerronnassa että tapakulttuurissa. Hyvät naiset ja herrat on hänen kymmenes teoksensa.