(0)

I begyndelsen. Livstykker

e-bok


"I begyndelsen" er beretningen om en forunderlig barndom i et indremissionsk hjem i fyrrerne og halvtredserne. Der er tale om en form for erindringer, men fortalt i nutid og set med en lille drengs Þjne. Drengen har et tÊt forhold til sin mor, som fortÊller ham om livet og dÞden, Himmerige og Helvede, Jesus og DjÊvelen, De Helliges Samfund og Verden. Men det er ogsÄ beretningen om barndommen i en jysk stationsby blandt andre drenge, store som smÄ, troende som vantro, sÄledes som den formede sig uden for forÊldrenes rÊkkevidde og kontrol.

Herefter fÞlger hovedpersonens lÞsrivelse fra barndommen i ungdoms- og studieÄrenes stormfulde periode, inden den voksne fortÊller sluttelig sÞger at komme overens med sin baggrund og livets grundlÊggende spÞrgsmÄl.

Bent Jensen (f. 1938) er dansk historiker og forfatter. Han er professor emeritus ved Syddansk Universitet og har vĂŠret leder af Center for Koldkrigsforskning. Han er oprindeligt uddannet cand.mag. i historie og russisk og har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om russisk historie.