(0)

I en brydningstid

e-bok


Gregers Torrild havde sÄdan Þnsket sig at kunne fÄ et lille hus pÄ landet og en hund, nÄr han trak sig tilbage fra et langt liv som skovrider. Men hans kone, Constance, bryder sig ikke om hunde, og hun vil hellere ind til byen. Her kan hun sÄ stÄ og skule ud af vinduet og klage over alle menneskene og det kunstige lys fra neonreklamerne pÄ Østerbrogade.

Menneskemylderet og byens stÞj er slemt nok for Constance og Gregers, men uden for KÞbenhavn og Danmarks grÊnser lurer langt vÊrre farer. Farer, som de havde hÄbet aldrig at skulle opleve igen. Anden Verdenskrig kryber tÊttere og tÊttere pÄ det gamle Êgtepar, der skutter sig i deres lejlighed. Gennem deres liv og en rÊkke andre kÞbenhavnske skÊbner ser vi mellemkrigstiden blive til Anden Verdenskrig for Þjnene af de magteslÞse borgere.

Anna Baadsgaard (1865-1954), var en dansk forfatterinde. Hun var uddannet lĂŠrer, og drev i en periode en privatskole for piger. Hun boede en Ă„rrĂŠkke i Italien, Tyskland og England, hvorefter hun vendte tilbage til Danmark, hvor hun i 1892 debuterede med novellen "Spurvens Tak". Hun debuterede som Romanforfatter med "Ude i Verden" i 1892. Hendes forfatterskab er primĂŠrt pigebĂžger, der er prĂŠget af budskaber, der hyldede kvindens traditionelle rolle, og familiens vĂŠrdier.