(182)

I Guds rige

ljudbok och e-bok


Lydbogen er indlĂŠst af Anne-Grethe Bjarup Riis selv.

I Guds rige er en stÊrk og rÞrende fortÊlling om familien, og om at turde sÞge ned i barndommens fortrÊngninger og mÞde sig selv pÄ ny.

Da Anne-Grethes otteĂ„rige sĂžn bliver alvorlig syg, forandrer hendes liv sig fra en velfungerende tilvĂŠrelse til en nĂŠsten uoverskuelig krise. Ægteskabet bliver sat pĂ„ prĂžve, familie og venner forsvinder, og bĂžnnerne til Gud bliver flere og flere.

At se sin lille dreng vÊre syg af cancer, og vide han kan risikere at dÞ, er for en mor en umenneskelig situation. Anne-Grethes sÞn overlever, men samtidig med sÞnnens langvarige behandling pÄ Rigshospitalet, sniger fÞlelser af ensomhed og svigt sig ind i Anne-Grethes hjerte. FortrÊngte hÊndelser og brudstykker fra hendes egen barndom dukker nu op i erindringen og sÊtter forholdet til hendes mor i et nyt og klart lys.

Parallelt med sĂžnnens helbredelse i nutiden, mĂžder vi den otteĂ„rige Anne-Grethe og hendes familie, da de flytter fra det civiliserede Herning og ud til de Ăžde og vindomblĂŠste brunkulslejer i SĂžby i 70’ernes Midtjylland. Familiehemmelighederne krakelerer og tragikomiske episoder udspiller sig midt i det gudsforladte sted blandt skĂŠve skĂŠbner, svineavl og kviksand og Ă„benbarer, at de usunde mĂžnstre og afstumpede konflikter nedarves og gentager sig gennem generationerne.

Romanen er en livsbekrÊftende beretning, som opfordrer til at tro pÄ hÄb og kÊrlighed trods livets modstand. En universel fortÊlling om at tilgive og vÊre taknemmelig for livet.