(5)

I Messis fodspor - Drengen med det gyldne venstre ben

ljudbok


"I Messis fodspor" handler om Loppen, som stort ikke tÊnker pÄ andet end at spille fodbold. NÄr de store drenge trÊner og spiller kamp pÄ fodboldbanerne, kigger han pÄ med sin bedstemor. Bedste, som kender til Loppens talent, plager ofte trÊneren om, at Loppen kan fÄ lov til at spille med. TrÊneren afviser forslaget, fordi Loppen er meget mindre end de andre drenge.

En dag, hvor Bedste og Loppen som sÊdvanlig er tilskuere, mangler holdet en spiller. TrÊneren fÞler sig nÞdsaget til at tage Loppen med pÄ holdet. I starten ser det ud til at blive en dundrende fiasko. Pludselig sker der ting og sager, og Loppen lykkes med at drible forbi modstanderne og lÊgge op til et mÄl.

Dette er starten pÄ Loppens leg med bolden. Hans talent er unikt, men fysisk er han ikke sÊrlig hÞj. Vil det med tiden alligevel lykkes for Loppen at blive tilknyttet Barcelonas berÞmte fodboldakademi?

LEKTØRUDTALELSE

"Sproget er kort og enkelt. I kamp- og drÞmmebeskrivelserne tages alle sportsjournalistikkens klichéer og faste udtryk i anvendelse, kulÞrt og staccato - nÊsten som at hÞre Kurt Thyboe tale. Mange unge lÊsere vil sikkert finde fortÊllemÄden spÊndende og levende (...) Der vil helt sikkert vÊre lÊsere (...) da kombinationen af fodboldtema og verdensidol nÊsten er uimodstÄelig. Historierne er underholdende i kraft af identifikationen med stjernedrÞmmene"