(0)

I pestens tid : - en coronakomedie

e-bok


Statsminister Dagmar Dreyer kastes ud i sit livs vÊrste krise: Kort efter, at pandemi nummer et er afblÊst, og Dagmar har haft tid til at pudse vinduer og nyde en makrelmad, banker en ny pandemi pÄ.

Centralt i fortĂŠllingen stĂ„r lensbaronesse Bolette Krukow, som stikker af hjemmefra kort fĂžr sin 75-Ă„rs fĂždselsdag. Med sig i bagagen har hun kortvennerne Den hvide Dame, VĂŠtten Valdemar og Nissen Namminersorneruulutik. Hun har – muligvis – ogsĂ„ en lille smule byldepest i lommen pĂ„ sin oilskinsjakke.

Da en redaktÞr findes bevidstlÞs pÄ sin redaktion med tydelige tegn pÄ pest, mÄ statsministeren, FE, PET og Nost samt adskillige berÞmte virologer erkende, at landet formentlig stÄr overfor en epidemi med pandemisk potentiale.

Bogen har klangbund i en mere dyster virkelighed og opridser i korte historiske afsnit to centrale pandemier i fortiden og sĂŠtter den seneste og de kommende i relation til disse.

Man kan vĂŠlge at lĂŠse historien med en skelen til netop stedfundne og stadig hĂžjaktuelle begivenheder – men man kan ogsĂ„ lade vĂŠre.

Hanne Guldberg Mikkelsen er cand.mag., historiker, journalist og har udgivet en rĂŠkke fagbĂžger og bĂžrnebĂžger.