(61)

I politiets frontlinje - Terror, gadekrig og durumruller

ljudbok


De seneste 30 Är har Henrik Oryé ofte vÊret med i forreste rÊkke, nÄr der var store spektakulÊre politiaktioner i KÞbenhavn.

"I politiets frontlinje" er hans dramatiske og ĂžjenĂ„bnende fortĂŠlling fra gadeplan om de store sager, der ramte overskrifterne: opgĂžret med bz’erne ved Sorte Hest, masseanholdelsen under COP 15-topmĂždet, rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet pĂ„ KrudttĂžnden, kampen mod rockere og bandegrupperinger – og hĂ„ndteringen af de store fodboldkampe med tilskueruroligheder.

Men bogen fortÊller ogsÄ historien om at blive suspenderet fra tjeneste pÄ grund af Tibet-sagen, der stadig er under efterforskning. Den undersÞgelse gÞr, at Henrik Oryé ikke forelÞbig kan vende tilbage til det politiliv, han i mange Är levede og Ändede for.

Siden han blev optaget pÄ Politiskolen i 1986, har Henrik Oryé (f. 1963) blandt andet arbejdet som anklager, hundefÞrer, delingsfÞrer, vagtchef og indsatsleder. Han er i Þjeblikket suspenderet fra tjeneste pÄ grund af den omdiskuterede Tibet-sag og venter pÄ afgÞrelsen fra en ny undersÞgelseskommission.

"I politiets frontlinje" er skrevet i samarbejde med Jakob FĂ€lling (f. 1972), der er cand.scient.soc. og arbejder som skribent, redaktĂžr og underviser med speciale i fortĂŠllende journalistik.


UpplÀsare: Dan Schlosser
LĂ€ngd: