(0)

Ideologier og litteratur

e-bok


"Jeg har kaldt denne afhandling for "Ideologier og litteratur" og hermed antydet, at vÊgten er lagt et sÊrligt sted, ikke pÄ litteraturen som sÄdan eller en del af denne, f.eks. et forfatterskab, men pÄ forholdet mellem ideologier og litteratur. Det har vÊret min hensigt i fÞrste rÊkke at forsÞge en afklaring af det marxistiske ideologibegreb, og i anden rÊkke forsÞge en pÄvisning af, at litteraturvidenskab med nÞdvendighed mÄ bygge pÄ en videnskab om ideologier."

Morten Things afhandling gÄr til marxismen ud fra et kombineret litterÊrt og ideologisk synspunkt. Han ser blandt andet pÄ ideologi over for videnskab, subjektsproblematikken og menneskenes syn pÄ deres egen historie.

Morten Thing (f. 1945) er en dansk kulturhistoriker og forfatter, der arbejder som forskningsbibliotekar ved Roskilde Universitet. Han voksede op pÄ NÞrrebro som barn af russiske jÞder. Morten Thing har udgivet flere bÞger blandt andet om sin fars oplevelser som modstandsmand under besÊttelsen, jÞdisk identitet og kulturhistorie.