(0)

IGENNEM INGENMANDSLAND : 1. verdenskrig

e-bok


I starten af det tyvende Ă„rhundrede vokser to forskellige drenge op i hver sin engelske by. Siegfried Simmel er sĂžn af en tysk diplomat, og da han under fĂžrste verdenskrig bliver rekrutteret, er det med den klare forstĂ„else, at han skal have en loppetjans langt fra frontlinjen. James Cape melder sig derimod frivilligt for at komme vĂŠk fra sin fastlĂ„ste tilvĂŠrelse. Ingen af dem kan forudse, hvilke rĂŠdselsfulde oplevelser de stĂ„r over for, og i Ă„rene efter krigen bliver James’ tilvĂŠrelse farvet af minderne og erfaringerne. Og han mĂ„ forsĂžge at gĂžre op med fortiden, hvis fremtiden skal give nogen mening for ham. Koste hvad det vil.

Uddrag fra bogen:


Von Moldow sÄ stille ud i luften og spurgte sÄ:

"Kunne man plante et vidne? Kunne man bytte en mand med en anden? Et vidne der fra gang til gang vil kunne bekrĂŠfte, at aftalen stadig er i behold?"

Kaptajn Green sÄ over pÄ von Moldow:

"Det er en mere radikal tanke, end noget jeg havde overvejet." SÄ kiggede han over pÄ James og Siegfried:

"Der er naturligvis nogen, der skal kunne bevidne, at de beslutninger, der bliver taget, indeholder et minimum af aggression. For at det skal kunne lade sig gÞre, skal vidnerne til enhver tid vÊre der, hvor De eller jeg er, og sÄ skal de naturligvis ogsÄ kunne tale den anden parts sprog for at kunne forstÄ hvad der sker."

James fik en urolig fornemmelse i maven


Om forfatteren:

Gert H. N. Laursen er cand.merc. og Executive MBA og har gennem Ă„rene har haft ledende stillinger hos bl.a. Maersk og IBM. Desuden er han forfatter til en rĂŠkke fagbĂžger om information management. Igennem ingenmandsland er hans skĂžnlitterĂŠre debut.