(105)

Ikke at ville se

ljudbok och e-bok


Uden for Sveriges grÊnser buldrer den verdensbrand, som med tiden kommer til at hedde Anden Verdenskrig. Og snart er krigen ikke bare pÄ vej til at splitte Europa, men ogsÄ familien Lauritzen.

 Familiens stĂžrste indtĂŠgter kommer fra Tyskland ligesom Lauritz’ og Oscars svigerforĂŠldre. Men Tyskland har besat brĂždrenes hjemland, Norge. Lauritz’ ĂŠldste sĂžn, Harald, er HauptsturmfĂŒhrer i SS og stationeret i Oslo. Den ĂŠldste datter arbejder for den norske modstandsbevĂŠgelse, hans yngste sĂžn er officer i den svenske flĂ„de, og den yngste datter ser ud til at vĂŠre en slags spion.

 Hver gang det ser ud til at lysne, bliver det bare vĂŠrre. Ikke engang i det idylliske Saltsjöbaden ved Stockholm, langt fra slagmarken, kan man lĂŠngere beskytte sig mod mĂžrket. Til sidst handler det kun om at overleve, fysisk og moralsk.

IKKE AT VILLE SE er fjerde bind i Det Store Århundrede, Jan Guillous romanserie om 1900-tallet.

Det er et spĂŠndende og noget kontroversielt eksperiment, Guillou har gang i...

Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★

Guillou er en glimrende historiefortĂŠller og mestrer som ingen anden antydningens kunst. IsĂŠr da den moralske og troende Lauritz lader sig overrumple af kĂždets lyster. Og at slutte bogen med en cliffhanger er genialt.

Nordjyske Stiftstidende ★ ★ ★ ★

Det er en lille genistreg, at Guillou vĂŠlger at skildre 2. Verdenskrigs begivenhederne fra et svensk perspektiv.

Ekstra Bladet ★ ★ ★ ★

... en glimrende roman. Jan Guillous evne til at fortĂŠlle en god historie svigter ikke, og med lige dele kulĂžrt underholdning, i form af lidt forbudt kĂŠrlighedsliv, og gedigen spĂŠnding, er man godt underholdt bogen igennem.

Vejle Amts Folkeblad ★ ★ ★ ★

Jan Guillou er ekspert i at levendegĂžre de store krige og verdensbegivenheder...

BĂžrsen

...Jan Guillou har en sÊrlig evne til at fremhÊve ting fra Anden Verdenskrig, som ellers er gÄet i glemmebogen - blandt andet hvad man troede og ikke troede pÄ i krigsÄrene.

HelsingĂžr Dagblad

Ideen er jo fremragende, og skrive, det kan og vil Jan Guillou.

Fyens Stiftstidende


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: