(2)

Ildmanden

ljudbok och e-bok


En ung pakistansk mand kommer til Norge i 1970’erne. Han fĂ„r arbejde pĂ„ Stornes gĂ„rd, hvor han indleder et forhold til den mindreĂ„rige datter.

 Mange Ă„r senere sĂŠtter nogen ild til gĂ„rden, og nĂŠsten tredive heste brĂŠnder inde. De fĂžlgende uger gĂ„r menneskeliv tabt under voldsomme brande i omrĂ„det.

 Den attenĂ„rige Karsten mĂždes i hemmelighed med klassekammeraten Jasmeen, men hendes norsk-pakistanske familie opdager dem og er villige til at gĂ„ langt for at forhindre forholdet. Frygten for deres hĂŠvn fĂžrer Karsten ind i en gruppe med rabiate holdninger, og pludselig befinder han sig midt i begivenheder, han ikke kan styre.

ILDMANDEN er en psykologisk thriller. Med usvigelig sans for menneskers svagheder og tvivlsomme tilbĂžjeligheder lader Damhaug historien udfolde sig. Den ene handling fĂžlger ubĂžnhĂžrligt den anden i et overbevisende skĂŠbnedrama, hvor Ildmanden stikker hovedet frem for at lade ilden rense gammel uret.

ILDMANDEN er af Det Norske Kriminalakademi / Rivertonklubben blevet kÄret som Bedste Norske Krimi 2011.

En tĂŠnderskĂŠrende moppedreng af en krimi [...] En utraditionel og samfundskritisk krimi, ja, og i den grad anbefalelsesvĂŠrdig.

Merete Reinholdt, Berlingske

Ildmanden er Torkil Damhaugs hidtil bedste krimi.

Bo Tao Michaëlis, Politiken,

Norske Torkil Damhaug har med Ildmanden skrevet en ypperlig psykologisk krimi, hans indlevelse i unges fÞlelser er formidabel, isÊr deres afhÊngighed at forstÄende voksne, som de knytter sig til for at fÄ en beskytter og vejleder.

Bo BjĂžrnvig, Weekendavisen

Menneskets svagheder og tilbÞjeligheder kan Damhaug beskrive pÄ uhyggelig og vedkommende mÄde. Hans fortid som psykiater fornÊgter sig ikke i denne 3. thriller, som er endnu bedre end de to forrige. Alt sammen meget velskrevet og forbandet fÊngslende og det holder alle 500 sider!

Litteratursiden.dk


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: