(0)

Ingen ond mand

e-bok


SOS Alarm, hvad er der sket?

Hallo, I mÄ sende noget politi med det samme. Der er en bande, der er i gang med at voldtage en pige i parkeringskÊlderen i Tensta Centrum.

ParkeringskĂŠlderen i Tensta Centrum sagde du?

Ja, I bliver nĂždt til at skynde jer.

Hvad hedder du, og hvad er dit telefonnummer?

Drop nu bare det der, og send noget politi. De er i gang med hende nu, mens vi snakker, vĂŠr nu sĂžde at skynde jer.

Abdi, den unge leder af et af det vestlige Stockholms kriminelle netvÊrk, findes myrdet ved en bÄdebro i MÀlaren. Den mishandlede krop bÊrer spor af tortur, og kriminalkommissÊr Irina Kovic fÄr sammen med sit team til opgave at opklare sagen under ledelse af Mats Ljunggren fra Anklagemyndigheden.

Mordet forventes at fĂžre til en eskalering i bandekonflikten, og politiet holder sĂŠrligt Ăžje med to bandeledere i Abdis omgangskreds: Karim og Slobodan. Men efterforskerne kobler sagen til en tidligere gruppevoldtĂŠgt, som et vidne forsĂžgte at stoppe ved at tilkalde politiet. Omdrejningspunktet for hĂŠndelsen er en ung kvinde fra den stockholmske overklasse, hendes familie og hendes kĂŠreste, en ambitiĂžs lĂŠgestuderende.

I skÊringspunktet mellem voldskriminalitet i forstÊderne og byens overklassemiljÞer er det svÊrt at afgÞre, hvem der er ond, og hvem der er god. Prisen for retfÊrdighed er hÞj, men mÄske endnu hÞjere for selv at definere den?