(0)

Iranske eventyr og historier

e-bok


"ForÊldrene elskede deres sÞn overmÄde meget. Ikke et Þjeblik kunne hans moder vÊre vÊk fra ham. Var hun ude, havde hun sin lille dreng med sig i vuggen og satte sig gang pÄ gang hos ham og betragtede ham med en moders kÊrlighed og smilede Þmt til ham. NÄr bonden kom fra marken, gik han ogsÄ altid fÞrst hen til sin sÞn, tog ham i sine arme og legede kÊrligt med ham."

Safars barndom er eventyrlig og tryg, lige indtil hans mor dÞr. Hun fÄr hans far til at love, at han altid vil tage sig godt af Safar, men da han gifter sig igen, viser det sig, at hans nye kone ikke kan lide Safar. Safars stedmoder gÞr livet meget svÊrt for ham, og Safar ved ikke, hvad han skal stille op. SÄ en dag mÞder han en hjort, som tager sig af ham og lader ham die ved sig, nÄr stedmoderen nÊgter ham mad. Kan hjorten ogsÄ hjÊlpe Safar, nÄr hans stedmoder sÊtter sig for at skille dem ad?

"Iranske eventyr og historier" bestÄr af en rÊkke fortÊllinger fra det gamle Iran. Selvom de foregÄr i et land langt borte og i en for lÊngst svunden tid, er de stadig spÊndende for lÊsere i alle aldre den dag i dag. Samlingen udkom fÞrste gang i 1984.

Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 Är var professor i iransk filologi ved KÞbenhavns Universitet. Han skrev en lang rÊkke bÞger til bÄde lÊgmand og fagfolk om blandt andet islam, jÞdedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og Êresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grÞnlandsk, arabisk og sanskrit.