(246)

Islantilainen syleily

ljudbok och e-bok


"TÀmÀn piti olla se kuuluisa viimeinen keikka."

KevÀÀn ensimmÀiset auringonsÀteet sulattavat lunta Suomen etelÀisimmÀssÀ kolkassa, mutta konkurssin tehnyt Ruben Waara joutuu jÀttÀmÀÀn Hangon-kotinsa ja muuttamaan Tapiolaan pieneen vuokrakaksioon.

Huvilanomistajan huolettomien pÀivien lisÀksi taakse jÀÀ naisystÀvÀ Iines, jonka mukaan yksityisetsivÀn hommia harrastavan entisen kuljetusalanyrittÀjÀn ja pensionaatinpitÀjÀn suhde kaipaa taukoa. Tapiolaan Waaraa seuraa sekarotuinen Laila. Koiran isÀntÀ on joutunut sairaalaan ja pyytÀnyt Waaraa viemÀÀn sen veljelleen, joka pitÀÀ antikvariaattia Tapiolan Oravannahkatorilla. Mutta kun veli löytyy asemalaiturilta kolme luotia kehossaan, Waara huomaa olevansa paitsi koiranomistaja ja divarinpitÀjÀ myös jÀlleen keskellÀ sotkuista rikosvyyhteÀ halusipa sitÀ tai ei.

Islantilainen syleily on neljÀs Ruben Waara -dekkari.

Matti Remes (s. 1955) on rikoskirjailija ja graafinen suunnittelija. HÀnen Ruben Waara -teoksensa kuvaavat Hankoa ja sen lÀhiseutua tavalla, joka on hurmannut lukijat nasevalla sanailulla, lempeÀllÀ huumorilla ja yllÀttÀvillÀ juonenkÀÀnteillÀ.