(0)

Jagt og jaget

e-bok


Da Andreas Hansen-Friis’ dejlige kone har fĂždt ham tre bĂžrn, og de sammen har fĂ„et bĂ„de dyr og afgrĂžder til at trives pĂ„ deres gode gĂ„rd, mener Andreas, at hans lykke er nĂ„et. Da hans hustru dĂžr efter elleve Ă„rs ĂŠgteskab, bliver han imidlertid overvĂŠldet af sorg. I et desperat forsĂžg pĂ„ at finde en mening med tabet, giver han sig i kast med at lĂŠse filosofiske og religiĂžse vĂŠrker om livet efter dĂžden.

Det er dette, der gÞr, at han lige akkurat formÄr at overleve nÊste gang, tragedien rammer: Da hans yngste barn dÞr af en ondartet bÞrnesygdom. SpÞrgsmÄlet er, hvorvidt Andreas vil kunne vÊre til stede i de levendes verden for de to bÞrn, han har tilbage, eller om hans blik vil blive ved med at flakke mod de afdÞdes verden.

Foruden fortÊllingen "Andreas" indeholder samlingen "KongeÞrnens saga", "En skandale", "Elgtyren", "IsbjÞrnen" og "ForÄret".

Hans Kaarsberg (1854-1929) var en dansk lÊge og forfatter, der stod bag en lang rÊkke bÞger og afhandlinger. Han skrev mange romaner og noveller samt rejsebeskrivelser og studier over folkeslag, han stiftede bekendtskab med pÄ sine rejser ud til civilisationens afkroge. Blandt Hans Kaarsbergs mest kendte vÊrker finder vi fortÊllingerne "Sort og RÞdt", "DÄrlige tider", "Vildt og tÊmmet" samt rejsebeskrivelserne "Gennem stepperne" og "Nordens sidste nomade".