(0)

Jeg, Claus : Historien om en (pap)far

e-bok


Claus er omkring de 40 Är. Han bor i den lille by i Nordjylland, hvor han er fÞdt, og hvor alle pÄ godt og ondt kender hinanden. Claus har et udmÊrket arbejde pÄ en af de lokale virksomheder. Han er gift med Linda, som har medbragt datteren Beatrix (Bea) fra et tidligere Êgteskab. Familien bor i et nyere parcelhuskvarter i byens udkant. I sin fritid spiller Claus lidt oldboysfodbold med gamle venner, og han bruger ogsÄ noget tid pÄ at istandsÊtte sin mors sommerhus ude ved havet, sÄdan at det kan udlejes til turister.

Alt i alt en rar og fredelig tilvĂŠrelse, hvis ikke det var for Bea, som nu er 13 Ă„r og efterhĂ„nden meget dyr i drift. Beas veninder, som er ”bedre folks” bĂžrn, dyrker ridesport pĂ„ hĂžjt plan og har egne heste. Bea vil ogsĂ„ have en hest. Det er simpelthen nĂždvendigt.

Claus forstÄr nok ikke helt, hvor meget der stÄr pÄ spil, sÄ han nÊgter at kÞbe en hest til Bea. SÄdan en koster 100.000 kr. Det har familien slet ikke rÄd til.

Dog Bea mĂ„ og skal have sin hest. Linda stĂžtter datteren, og inden Claus opfatter, hvad der sker, bliver han arresteret og sigtet for incest og forsĂžg pĂ„ mordbrand. At han undgĂ„r at blive dĂžmt, skyldes primĂŠrt en tilfĂŠldighed. Dog, sĂ„ billigt slipper Claus heller ikke. Ægteskabet med Linda gĂ„r i stykker, han mister sit arbejde, hans mor dĂžr, og han fĂ„r byens fordĂžmmelse at fĂžle. Den gode, trygge tilvĂŠrelse forvandles til en ond drĂžm, som driver ham ud i et mislykket selvmordsforsĂžg.

Jeg, Claus er en slags ”omvendt” krimi, hvor offer og gerningsmand bytter roller. En meget anderledes bog, der ligesom Birgit Chemnitz Kristiansens forrige roman, Kold januar, giver bidrag til nogle af tidens samfundsdebatter.

Det skal i Ăžvrigt nĂŠvnes, at romanen er inspireret af en episode fra det virkelige liv.