(0)

Jeg gjorde danerne frie

e-bok


Hvordan ville Danmark have set ud, hvis det ikke var lykkedes for munken Poppo at overtale Harald BlĂ„tand til at lade sig selv og danerne kristne? Den humoristiske spĂŠndingsroman, "Jeg gjorde danerne frie", foregĂ„r i et Danmark, der har udviklet sig efter vikingeskikke og asatro fremfor kristendom og puritanisme. I Jelling forkynder landets grundsten, at Harald BlĂ„tand gjorde danerne frie, og stenene er prydet med en thorshammer. Men da endnu en jellingesten med en stor kristusfigur pĂ„ siden (den vi kender) dukker op af den midtjyske muld, viser det sig, at Danmark engang var endog meget tĂŠt pĂ„ at ende som en kristen nation. Landet gĂ„r i chok. Danmark – vores Danmark – hĂžjdepunktet af civilisation, humanisme, demokrati og rationel tĂŠnkning, var millimeter fra at blive underlagt en ignorant mellemĂžstlig monoteistisk religion. Konsekvenserne ville have vĂŠret rĂŠdsomme! Nyheden gĂ„r verden rundt, og Jellingestenene – og landets fĂžrende runeforsker – bliver hvirvlet ind i en hĂŠsblĂŠsende historie om skruppellĂžse politikere, hemmelige agenter, islandske selvmordsterrorister og uforudsigelige kvindelige chefer. ‘Jeg gjorde danerne frie’ er sort satire i hĂžjt tempo, der med stort overskud og hĂžjt humĂžr slĂ„r ud med arme og ben mod alt, hvad den kommer forbi

Jakob Brodersen (f. 1976) er uddannet journalist fra DJH i Aarhus og Danmarks Radio i Aabenraa.

Han arbejder freelance for en lang rĂŠkke virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder og beskĂŠftiger sig isĂŠr med forskning, udviklingsarbejde og bĂŠredygtige energilĂžsninger.

Han debutterede som skÞnlitterÊr forfatter i 2015 med den religiÞse og politiske satire "Jeg gjorde danerne frie", der foregÄr i et Danmark, der i nutiden er forblevet asa-tro, da det ikke blev kristnet under Harald Blaatand.