(7)

Jeg maler mit liv: En roman om Frida Kahlo

ljudbok och e-bok


Frida Kahlo (1907-54) er en af det 20. Ă„rhundredes mest markante malere. Hendes liv og skĂŠbne og ikke mindst hendes selvportrĂŠtter har gjort Kahlo til et ikon. SelvportrĂŠtterne er karakteriseret ved skarpe farver og kraftige symboler, der bĂŠrer vidne om hendes forbindelse til hjemlandet Mexico.

Kahlos liv var kort men begivenhedsrigt. Et af det afgÞrende vendepunkter for Kahlo, var da hun kom ud for en trafikulykke, sÄ hun resten af livet mÄ kÊmpe med svÊre smerter. Paradoksalt nok er det dog ulykken, som fÄr Kahlo til at sÞge i retning af billedkunsten.

I 1929 gifter Kahlo sig med Diego Rivera. Rivera er pĂ„ davĂŠrende tidspunkt en af Mexicos stĂžrste malere – og desuden 20 Ă„r ĂŠldre end Kahlo. Deres ĂŠgteskab er stormfuldt og prĂŠget af utroskab fra begge sider. Kahlo, som er glĂžende kommunist, indleder en affĂŠre med Lev Trotskij. Rivera er langt fra uskylden selv, da han forfĂžrer sin hustrus yngre sĂžster. Dette er naturligvis til stor sorg for Kahlo.

Livet og kĂŠrligheden,kunsten og smerten. Dagene fĂžr sin dĂžd skriver den syge Frida Kahlo "Jeg ser frem til min afgang – og hĂ„ber aldrig mere at vende tilbage".

I ’Jeg maler mit liv’ behandler og fortolker Ester Bock Frida Kahlos liv i romanform. Bogen er derfor bĂ„de en kunstnerisk bearbejdelse og en biografisk skildring af kvinden og kunstneren Frida Kahlo.

Ester Bock (f.1936) er en dansk forfatter, der har skrevet bÄde romaner, lyrik, tv-spil og bÞrnebÞger. Bock debuterede i 1971 med bÞrnebogen 'Lea fÄr en lillebror'. Sidenhen er fulgt mere end 20 udgivelser. Beck har tillige modtaget fire arbejds- og rejselegater bl.a. fra Statens Kunstfond og LitteraturrÄdet.