(69)

Jeg var Betjenten : Fra Uro til 18. maj

ljudbok och e-bok


Flemming Sloth Andersen var indbegrebet af jysk politimand.

Med moderigtigt overskĂŠg og stonewashed jeans slog han sit navn fast som ”Betjenten” i KĂžbenhavns Politis Uropatrulje og blev kendt for sit dedikerede politiarbejde. Flemming Sloth Andersen var landet pĂ„ rette hylde i dansk politi. Men den 18. maj 1993 forandrede alt.

For 30 Är siden udbrÞd de vÊrste uroligheder, der havde ramt Danmark siden krigens tid. I en regulÊr gadekamp endte desperate betjente med at affyre 113 skud mod demonstranter og ballademagere ved Sankt Hans Torv pÄ NÞrrebro, og siden fulgte hele seks officielle undersÞgelser, som skulle afdÊkke forlÞbet og ikke mindst den famÞse skydeordre, som siden er gÄet over i Danmarkshistorien: "Skyd efter benene."

En af dem, der trak sit tjenestevĂ„ben – og brugte det – var Flemming Sloth Andersen. Han kom pĂ„ avisernes forsider i cowboyjakke og med pistolen hĂŠvet. Han blev selve symbolet pĂ„ 18. maj 1993. Som manden, der havde startet det hele.

I denne bog fortĂŠller Flemming Sloth Andersen sin version. Hvad der gik forud for den dag, og hvad der gjorde ham til den, han er i dag. Om efterspillet, eksponeringen i pressen og de mange voldsomme hĂŠndelser, som i sidste ende gjorde, at han gik ned med PTSD – og fandt ud af, at man ogsĂ„ kan have et meningsfuldt liv uden for dansk politi.