(14)

Jeg vil ikke det her

ljudbok och e-bok


En uafrystelig roman om en skĂŠbnesvanger nat

Miriam er lige blevet mor. Det er fÞrste aften, hun er ude, siden barnet kom. Hun er sammen med en veninde, de fÄr for meget at drikke. Da hun skal hjem, alene, stiger hun ind i en vogn i den tro, det er en taxi. Det er det ikke. I vognen sidder en fremmedmand, der kÞrer hende hen til et sted, hun aldrig har set fÞr. Og fÞrer hende ned i en kÊlder.

NÊste morgen vÄgner op hun i sin egen seng. Der er blod i trusserne, tÄgede erindringsbilleder, fornemmelsen af et koldt kÊldergulv mod kinden. Og sÊtningen, hun husker at have sagt: Jeg vil ikke det her.

Hvad er der sket? Hvad skal hun gÞre? Skal hun fortÊlle det til sin kÊreste? Skal hun anmelde det til politiet? Skal hun sÞge hjÊlp? Den forfÊrdelige nat kÞrer i ring. Et overgreb rammer aldrig ned i ingenting. Hverken for den, det gÄr ud over, eller i detomgivende samfund. Vil de tro pÄ hende? Tror hun pÄ sig selv? Miriam leder efter svar, men det er ikke sÄ let, som det lyder. Og ingenting gÄr, som hun havde hÄbet.

En intens, hudlĂžs og minutiĂžs undersĂžgelse af overgrebets anatomi og alt det fĂžrer med sig for en ung kvinde.

EVA AAGAARD er forfatter og journalist. Hun er fÞdt og opvokset i VanlÞse og uddannet pÄ journalisthÞjskolen i Aarhus og den norske forfatterskole i Bergen. Hun fik efter sit uddannelsesophold i Norge udgivet en roman pÄ norsk, DÞtre, der udkom pÄ Tiden Norsk Forlag i 2019. Jeg vil ikke det her er hendes debut i Danmark pÄ sit modersmÄl. Hun har tidligere skrevet en ungdomsroman og vÊret en aktiv stemme i debatten om samtykkeloven. Eva bor i dag pÄ Frederiksberg i KÞbenhavn sammen sin mand og to bÞrn.


UpplÀsare: Sara Ullner
LĂ€ngd: