(0)

Jernkysten : Uhyggelige historier fra det yderste vest

e-bok


Fire gysende uhyggelige historier fra det yderste vest.Har du livet kÊrt, sÄ sejl aldrig tÊt pÄ den jyske vestkyst, med mindre det blÊser fra land.

Denne kyst er en jernkyst. Her er skibe forlist i tusindvis, og tallÞse sÞmÊnd er begravet pÄ fremmede kirkegÄrde eller i DÞdemandsbjerge pÄ stranden, hvor de flÞd ind.

Her i Danmarks Ăžrken, blandt fattige fiskere og bĂžnder, levede troen og overtroen lĂŠngere og stĂŠrkere end noget andet sted.

Velkommen til Jernkysten!

Og velkommen til fire skÊbner, der er formet af det landskab, der er deres hele verden. Fire skÊbner, der er lige sÄ sande som de myter og historiske fakta, de bygger pÄ.

Illustreret af Mads Themberg.

Pressen skrev:

”Det minder nogle steder om Edgar Allan Poes makabre og mystiske fortĂŠllinger og har samme gotiske fornemmelse, men i et umiskendeligt dansk miljĂž 
 De fire noveller er klassiske gyserhistorier, der nok skal fĂ„ det til at lĂžbe koldt ned ad ryggen pĂ„ de fleste. Det er nĂ„deslĂžst, det er vindblĂŠst, det er mennesket, nĂ„r det er allervĂŠrst.”

***** - KultuNaut

”Der er ogsĂ„ den forfĂžriske mĂ„de hvorpĂ„ myte og virkelighed er blandet sammen sĂ„ man bliver i tvivl om hvad der er sandt. Skete det? 
 Jeg kan lide historierne og opbygningen og synes den giver noget at tĂŠnke over 
 Vestkysten. Hvis I tĂžr!”

8/10 – Boggnasker

”Bogen henvender sig til store bĂžrn, men den har absolut litterĂŠre kvaliteter og kan ogsĂ„ sagtens lĂŠses af voksne.”

**** - Steffen Lange, Midtjyllands Avis

”Ellen Holmboe skriver rĂ„t, stĂŠrkt og godt og har kreeret fire fine skĂŠbnefortĂŠllinger, der alle slutter, sĂ„ det giver et helt gib i lĂŠseren. Mads Themberg har illustreret og har stemningerne og naturen helt inde under huden.”

- Bent Rasmussen, Emu.dk

”FortĂŠllingerne er overraskende og grusomme og beskriver den anden, mĂžrke side og Ă„rstid af turisternes idylliske ferieparadis 
 Gribende for enhver aldersklasse.”

**** - Bogrummet.dk

”Jernkysten er en bog for dem, der tĂžr lĂŠse historier uden happy endings. Det er en bog, som efterlader sin lĂŠser med en fĂžlelse af uro, undren og Ă©t ubesvaret spĂžrgsmĂ„l: Hvordan kunne det gĂ„ sĂ„ galt? PrĂŠcis som man kan forestille sig de skĂŠbnesvangre ulykkesfortĂŠllinger, som blev fortalt omkring bĂ„let i gamle dage.”

- Frederikke Winther, Weekendavisen