(0)

Jerusalemsyndromet

e-bok


PÄsken 2018. Lagerarbejderen Thomas rejser fra KÞbenhavn til Jerusalem for at bringe kisten hjem af sin storebror, Peter, der er blevet drÊbt ved et terrorangreb i byens ultraortodokse kvarter, Mea Shearim. Peter arbejdede til sin dÞd som psykolog pÄ en klinik, der specialiserer sig i patienter med Jerusalemsyndromet; en psykose, der hvert Är rammer mellem 30-40 af byens kristne besÞgende. Da en tidligere agent fra den israelske efterretningstjeneste Shin Bet overbeviser Thomas om, at Peter ikke var et tilfÊldigt offer for terror, begynder de en efterforskning, der fÞrer Thomas ind i det gamle Jerusalems labyrintiske gader og tilbage til sin egen religiÞse fortid, indtil han til sidst stÄr foran det hÞjspÊndte centrum for tre religioners dedikerede tro og dommedagsforestillinger: Tempelbjerget.

Er et nyt terrorangreb med enorme konsekvenser pÄ vej til at ramme Jerusalem? Er Thomas i gang med at redde verden, eller er han blot det seneste offer for Jerusalemsyndromet?

Uddrag af bogen

Ilden var begyndt at spise grÄdigt lÞs af indboet i stuen, og rÞgudviklingen tog til for hvert sekund. Han satte sig pÄ hug og sÄ til, imens hoveddÞren blev omspÊndt af flammer. Han lÞftede op i T-shirten, sÄ den dÊkkede munden og nÊsen, og overvejede at tage flugten med det samme, men han kunne ikke. Ikke endnu. Der var to lukkede dÞre tilbage, han ikke havde tjekket. DÞren under trappen var dog ikke lÊngere en mulighed. Han kunne nÄ derhen, men nÊppe tilbage. Han hostede. Kun dÞren ved sin venstre side kunne han nÄ. Han lagde han sig ned pÄ alle fire, tog i hÄndtaget, kravlede hen og puffede til. Et hurtigt kig ville vÊre nok til at sikre den langsigtede samvittighed. Et enkelt kig og sÄ ud. RÞgen kravlede straks med ham ind i kÞkkenet, mens den fÞrste hÄnd, han satte foran sig, klÊbede fast til gulvet. Han mÊrkede hende, fÞr han sÄ hende. Men da han fÞrst sÄ hende, sÄ han intet andet.

Om forfatteren

Michael Holm (f. 1979) er fÞdt og opvokset pÄ Bornholm, men bor nu pÄ Vesterbro. Jerusalemsyndromet er hans debutroman.