(0)

Joe Fraizer vs Muhammad Ali: Venskabet der blev bittert i 'The Thrilla in Manila'

ljudbok


D. 1. oktober 1975 stod to af datidens stÞrste svÊrvÊgtsboksere klar til fight i Manilas ulidelige varme. I det ene ringhjÞrne stod den forsvarende mester Muhammad Ali, i det andet stod udfordreren Joe Frazier. De to havde vÊret i kamp to gange fÞr med en sejr hver, og i dette tredje og sidste opgÞr mellem giganterne skulle det sÄ endelig afgÞres hvem der kunne gÄ over historien som den stÞrste af dem alle. Men der var mere pÄ spil end hÄneretten. De to boksere var blevet til symboler pÄ hver sin side i et splittet Amerika, og tonen imellem de to tidligere venner var blevet til en bitter og ondskabsfuld ordveksling.

I dette afsnit af podcasten 'Rivalen' skal du hĂžre om en af de stĂžrste rivaliseringer i boksehistorien, der fik sit helt eget liv udenfor bokseringen og endte i en udmarvende finale i Manila. I studiet for at hjĂŠlpe med at fortĂŠlle historien om Frazier og Ali er forfatter og skribent Tonny Vorm.

VĂŠrt: Oscar Lange Riis-Hansen

GĂŠst: Tonny Vorm

Lyddesign: Martha Winther

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Rivalen

FortĂŠllingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rĂždder i strĂžmninger og bevĂŠgelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.

Rivalen er en podcastserie, der fortĂŠller historierne om de stĂžrste rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de stĂžrste stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.

Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelĂŠgger og producent. Oscar har et hjerte der blĂžder for sport, og de gode fortĂŠllinger som altid er en del af enhver sportsgren.