(20)

Johnny Mitten & Ville-Valle rotkon reunalla

ljudbok och e-bok


Kuka on Silvia Classic ja mitÀ hÀnelle tapahtui?

Aikansa rakastetuimpiin lastenkirjailijoihin kuulunut Classic saavutti kansainvÀlistÀ menestystÀ veikeillÀ Ville-Valle & Johnny Mitten -lorukirjoillaan Kuka vei Kurre-Oravan rukousnauhan ja Seikkailu luolassa, mutta hÀnen myöhempien vaiheidensa yllÀ lepÀÀ arvoituksen savuverho.

Vuosien mittaan ja kirjasarjan kasvaessa Classicin kirjat muuttuivat synkemmiksi ja kokeellisemmiksi; hĂ€nen poikansa Henri Classic on kuvaillut niiden olevan tĂ€ynnĂ€ ”nokista epĂ€toivoa” ja ”pimeÀÀ katalaa hehkua”.

WSOY julkaisee nyt Silvia Classicin viimeiseksi jÀÀneen ja samalla kiistellyimmĂ€n teoksen Johnny Mitten & Ville-Valle rotkon reunalla, jossa hulvaton kaksikkomme matkaa mystisen Rotkon luokse todistamaan maailman yhteenpuristettua pahuutta ja kaikkien sairauksien kertymÀÀ. Luvassa on ”tihkusadetta ja terĂ€spilviĂ€, vĂ€ljĂ€htĂ€nyttĂ€ kahvia ja fibromyalgiaa, hyperventilaatiota, tinnitusta, kroonista keskushermostoborrelioosia ja mitĂ€ kaikkea!” PitĂ€kÀÀ hauskaa ja pakatkaa piknik-kori tĂ€yteen!

Silvia Classic on julkaissut 16 rakastettua ja kummasteltuakin Johnny Mitten & Ville-Valle -lastenkirjaa ja opettavais-lohdullisen Stressivirsikirjan. Vapaa-aikanaan hÀn valmistaa hilloja ja kÀy asuntonÀyttelyissÀ valheellisten identiteettien turvin. HÀn on monelle tuttu WSOY:n syksyllÀ 2021 julkaisemasta Miki Liukkosen teoksesta ElÀmÀ: Esipuhe.

Miki Liukkonen (1989–2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan. HĂ€nen tuotantonsa nĂ€yttÀÀ ihmiset ja koko maailman kaikessa kauneudessaan, runsaudessaan ja neuroottisuudessaan, hĂ€nen teoksissaan olemassaolon yksityiskohtien paljous sataa lukijan ylle vertausten ja metaforien kukkaistulvana.

Kirjan on kuvittanut Ville Ranta. Ranta on Suomen tunnetuimpia ja palkituimpia sarjakuvantekijöitÀ.


UpplÀsare: Markus Niemi
LĂ€ngd: