(0)

Jomfruen i haven

ljudbok och e-bok


Jomfruen i haven er fÞrste bind i A.S. Byatts stort anlagte romankvartet, som fÞlges af Stilleben, BabelstÄrn og Kvinde der flÞjter.

I forbindelse med festlighederne omkring Elizabeth II’s kroning i 1953 er man i en mindre by i North Yorkshire i férd med at opsétte et skuespil om Elizabeth I, Jomfrudronningen.

Romanens handling udspiller sig omkring en af byens skoler og et herresĂŠde og samler sig dels om sĂžstrene Stephanie og Frederica Potter, dels om et foruroligende religiĂžst eksperiment under ledelse af skolens kosmologisk orienterede biologilĂŠrer, Lucas Simmonds, og pigernes psykologisk forstyrrede og sĂŠrt begavede lillebror Marcus.

Stephanie og Frederica er dĂžtre af litterĂŠrt intellektuelle forĂŠldre – og bĂ„de dygtige og meget forskelleige: Stephanie, den ĂŠldste og mest besindige, gifter sig – mod sin rabiate faders vilje – med den fede, fanatiske prĂŠst, Daniel Orton. Frederica, der opfatter sig selv som et geni i svĂžb, slĂ„r sine folder i kunstneriske og litterĂŠre kredse i Cambridge, London og Frankrig.

"Jomfruen i haven er en kĂŠrlighedserklĂŠring til ord, billeder og farver."

- Rigmor BĂŠkholm i Information