(0)

Jomfruen og soldaten

ljudbok och e-bok


"Vinteren kom tidligt med frost og fint drysset snelag. Kaptajnens datter kom ud i trÊskoene, samlede den hvide sne i hÊnderne og gled pÄ vandpytternes is. Hun rÄbte hÞjt, at de skulde have slÊden ud og fÄ en kanetur. Rasmus' bryn blev truende, og hun forstod, hun mÄtte ikke glÊde sig over sne og frost, som kunde volde besvÊr og ulykker."

Roman om et ungt Êgtepar i begyndelsen af 1900-tallet. Hun er lys og ung, hans er alvorlig og mÞrk. Men efterhÄnden som de vÊnner sig til hinanden begynder kÊrligheden at spire imellem dem. OrdlÞst, stille og let.

Albert Dam (1880-1972) var en dansk forfatter og journalist. Albert Dam voksede op pĂ„ landet nĂŠr Horsens og arbejde i sin barndom som hyrdedreng. Barndommen, det landlige liv og dets indtryk prĂŠger en stor del af forfatterskabet, om end Albert Dam formĂ„r at koble det rurale med det moderne og avantgardistiske. Han debuterede med novellen "Slud" i 1905, og i 1934 udkom hans fĂžrste roman "Saa’ kom det nye BrĂždkorn".

Albert Dam var i sin ungdom inde og runde universitetet men stoppede igen pÄ grund af sygdom. Senere Äbnede han et konditori og arbejdede ogsÄ som landmand.

Efter Albert Dams dĂžd fik flere forfattere Ăžjnene op for kvaliteterne i hans forfatterskab blandt andet Per HĂžjholt og Vagn Lundby.


UpplÀsare: Agnethe BjÞrn
LĂ€ngd: