(0)

Jon - Broerne til verden 1

ljudbok och e-bok


"Lang tid gÄr i skolen, Ärstiderne og legene skifter, hen over asfalten i skolegÄrden skifter det, men ingenting ses, usynligheden findes i vÊggene, der altid stÄr tilbage. Og den findes i de mange ansigter, der placerer sig mod borde og stole og tavler og drukner i stÞv og hidsighed. Han synker ned og lÊrer at gemme sig, han lÊrer at rÊkke hÄnden op og smile, han lÊrer at jabbe tal og litteratur."

Jon vokser op i efterkrigstidens Danmark som en fĂžlsom dreng i en verden, der virker stĂŠrkere end ham og barskere, end han kan holde til. Barndommen og ungdommen er sĂ„ hĂ„rd, at da han endelig flytter til Aarhus og begynder pĂ„ universitetet i starten af 1970’erne, fĂžler han sig fremmed i det eksalterede miljĂž. Men i og med at Jon formĂ„r at bevare sin fĂžlsomhed og sin evne til at lade sig bevĂŠge, gĂžr han et passivt oprĂžr mod den verden, der har fĂžltes sĂ„ overmĂŠgtig.

Stig Dalager (f. 1952) er en dansk forfatter, dokumentarfilmskaber og manuskriptforfatter. Han debuterede i 1980 med "HĂŠrvĂŠrksforeningen og andre noveller", og sidenhen er det blevet til 55 vĂŠrker, hvoraf mange er oversat til fremmedsprog, ligesom flere af hans skuespil er blevet opfĂžrt rundt omkring i verden blandt andet i New York. Stig Dalager bevĂŠger sig inden for genrerne historisk roman, psykologisk realisme, noveller og dokumentariske romaner.