(14)

Joulupukin tarina

ljudbok


Miten Joulupukki löysi tehtÀvÀnsÀ, miten tontut löysivÀt Korvatunturille? MistÀ Joulumuori puuropatoineen ilmestyi? EntÀ kuka hoitaa metsÀn elÀimiÀ, kuka Joulupukin poroja? MitÀ Joulupukin tuvassa puuhataan ennen ja jÀlkeen ihmeellisen taikavoimaisen jouluyön?

Suuressa suomalaisessa saturomaanissa kerrotaan Joulupukin tarina. Se on tÀynnÀ Lapin lumoa, revontulia, tuntureita, kesÀöitÀ ja vitivalkeita lumihankia. SiinÀ on klassisen satutarinan hehkua ja kaunis sanoma ystÀvyydestÀ ja lempeydestÀ. Se on myös kertomus siitÀ, kuinka pienikin voi pystyÀ sankaruuteen, kun on voitettava kauhea loitsiva Staalo, joka uhkaa lopettaa joulun.

Paula Havaste on aiemmin kirjoittanut kolme myyntimenestykseksi noussutta historiallista romaania. Lastenkirjallisuus on ollut hÀnen erikoisalaansa, jota hÀn on tutkinut, opettanut, kÀÀntÀnyt, toimittanut ja arvostellut lehtiin. Nyt hÀn debytoi ensimmÀisellÀ lastenkirjallaan.

Suloiseen ja vauhdikkaaseen seikkailukertomukseen Joulupukista yhdistyy hauskalla tavalla tietoa Lapista ja suomalaisesta kansanperinteestÀ.


UpplÀsare: Paavo Kerosuo
LĂ€ngd: