(88)

Juice puhuu: Kootut muistelmat Vol II

ljudbok och e-bok


Eesti (On My Mind), Musta aurinko nousee, KaksoiselÀmÀÀ... Juice puhuu Vol II jatkaa suoraan siitÀ, mihin helmikuussa ilmestynyt ykkösosa pÀÀttyi. Juice Leskinen Slam tekee joululevyn, jolta kansan tajuntaan iskee tuleva joululauluklassikko Sika. 80-luku on alkanut rÀvÀkÀsti.

Levyt seuraavat toisiaan ja ÀkkiÀ Leskisen terveys romahtaa. HÀn joutuu sairaalaan maksansa vuoksi ja jÀÀ vuoden mittaiselle toipumislomalle.

Juicea ei nÀy missÀÀn eikÀ hÀn keikkaile. Huhujen mukaan Juice on kuollut. Toimittajat Waldemar Wallenius ja Harri Tuominen huomaavat, ettÀ heillÀ ei ole kunnollista haastattelua LeskisestÀ.

Juice lupautuu mukaan valtavaan urakkaan, neljÀkymmentÀtuntiseen radio-ohjelmaan. Trio aloittaa haastattelut marraskuussa 1989, ja ne jatkuvat pitkÀlle seuraavaan vuoteen. Juice puhuu -kirjat perustuvat nÀihin leikkaamattomiin, alkuperÀisiin haastattelunauhoihin, joita ei koskaan aikaisemmin ole pÀÀstetty julkisuuteen.

Juice puhuu Vol II syventÀÀ kuvaa suomenkielisen rockmusiikin kummisedÀstÀ, jolle tÀmÀn pÀivÀn artistit maksavat edelleen velkaa. 80-luvun kappaleidensa kautta Leskinen avaa nÀkemyksiÀÀn maailman menoon. Juice kertoo omin sanoin mistÀ hÀnet ja hÀnen biisinsÀ on tehty.


UpplÀsare: Pemo Ojala
LĂ€ngd: