(0)

Juksu Matematiikkamaassa

e-bok


TÀmÀ on kirja, jossa numerot ovat ystÀviÀsi ja laskeminen hauskaa. Voit lukea sen riemukkaana tarinana, mutta samalla myös kerrata koulussa oppimaasi.

Matematiikkamaassa tapaat kreivi PykĂ€LĂ€ksyn, touhukkaita numeroita ja alakuloisen Ă„Ă€rettömyyden. Vierailet Matematiikkamaan koulussa, Kertotaulupuistossa, ravintola Paraboloidissa sekĂ€ kreivin hulppeassa linnassa, joka on tĂ€ynnĂ€ matemaattisia yksityiskohtia. Itse kreivi PykĂ€LĂ€ksy esittelee sinulle Lukukanavan Nollasillan, numerolaivoja ja matemaattisia merkkejĂ€. Samalla tulet tutustuneeksi yhteen-, vĂ€hennys-, kerto- ja jakolaskun olemukseen, erilaisiin yksiköihin sekĂ€ geometrisiin muotoihin ja kappaleisiin. Kaunokirjallista seikkailua Matematiikkamaassa höystÀÀ hyvĂ€ntuulinen huumori.

Kirjoittaja on opiskellut matematiikkaa Tarton ja Tallinnan yliopistoissa ja työskennellyt matematiikanopettajana. Kirja on tarkoitettu erityisesti alakoululaisille, mutta soveltuu myös hieman vanhemmille kertaukseksi tai muuten vain mukavaan lukuhetkeen.