(15)

Jul i Gammelby

ljudbok


Da Mads og Mettes far, som er kÞbmand og borgmester i Gammelby, overvejer at aflyse julen i byen, mÄ de to bÞrn straks finde pÄ en plan for at undgÄ, at det sker! De slÄr sig sammen med nisserne, Nissefar og Nissemor, og sammen laver de fire spas og lÞjer gennem hele december mÄned for at overbevise Mads og Mettes far om, at det ogsÄ skal blive jul i Är...

Bogen er baseret pÄ det originale manuskript til tv-julekalenderen af samme navn, som blev sendt fÞrste gang pÄ DR i 1979.

Robert Fisker (1913-1991) var en dansk forfatter, der hovedsageligt skrev bĂžger til bĂžrn og unge. Robert Fisker debuterede i 1935 og udgav i lĂžbet af sin karriere i omegnen af 150 bĂžger.

Franz Berliner (1930-2014) har skrevet bÄde voksen- og bÞrnebÞger. Han er medforfatter til julekalenderen Jul i Gammelby fra 1979. Mange af Berliners vÊrker er inspireret af de sagn, han hÞrte, mens han arbejdede som radiotelegraf i GrÞnland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en rÊkke socialrealistiske ungdomsromaner.

JĂžrn Birkeholm (f. 1937) har skrevet en lang rĂŠkke populĂŠre bĂžrnebĂžger. Han er medforfatter til julekalenderen Jul i Gammelby fra 1979. Ved siden af sit virke som forfatter har Birkeholm blandt andet arbejdet som skoleinspektĂžr og musiker.


UpplÀsare: Egon Rasmussen
LĂ€ngd: