(0)

Julius : Typografen der satte Estrup pistolen for brystet - og sit liv over styr

ljudbok


"Julius" er beretningen om den unge mand, der i 1885 forsÞgte at drÊbe konceilsprÊsident J.B.S. Estrup med to skud pÄ Toldbodvejen i KÞbenhavn. Et af de eneste attentatforsÞg mod en dansk toppolitiker i nyere tid.

AttentatforsĂžget blev begĂ„et af typografen Julius Rasmussen. Julius bĂŠrer i historien pĂ„ en desperat politisk idealisme – og hans tankeverden spejler samtidens politiske spĂŠndinger. Selvom han vil den danske regeringsleder J. B. S. Estrup til livs, ender han dog med fĂžrst og fremmest at sĂŠtte sit eget liv pĂ„ spil.

I "Julius" kombinerer tidligere chefredaktÞr og forfatter Vagn Nygaard (1929-2012) den historiske roman med fagbogen, ved pÄ baggrund af omfattende researcharbejde skiftevis at fortÊlle Julius' fiktionaliserede historie, informerert af de virkelige hÊndelser, og flette den ind i samtidens store og smÄ politiske begivenheder og samfundsstrÞmninger.

En historie om politisk vold i Danmark, der som en nÊsten enestÄende historisk undtagelse samtidig understreger, at politisk motiveret vold har vÊret mere eller mindre fravÊrende i det danske folkestyre.

Vagn Nygaard (1929-2012) var en dansk journalist, redaktĂžr og forfatter. Han udgav efter et lang karriere inden for journalistik og redaktĂžrarbejde, en rĂŠkke fag- og skĂžnlitterĂŠre bĂžger; herunder barndomsbogen ”Livet pĂ„ sletten” (2003) og ”Over havstok og sten” (1999).


UpplÀsare: Aksel Hundslev
LĂ€ngd: