(0)

Justitsmord : Sagen om hypnosemordene

e-bok


KĂžbenhavn, 1951

Den 29. marts gÄr en vÊbnet rÞver ind i Landmandsbanken pÄ NÞrrebrogade. Her krÊver han kassebeholdningen udleveret, men inden man ser sig om, ligger to bankfunktionÊrer dÞde pÄ gulvet. RÞveren stikker af pÄ cykel, men bliver kort efter anholdt. BankrÞverens navn er Palle Hardrup. Han indrÞmmer fÞrst beredvilligt rÞveriet, men angiver senere, at en tidligere medfange i Horsens StatsfÊngsel har hypnotiseret ham til at begÄ forbrydelsen. Denne mand hedder BjÞrn Schouw Nielsen.

Dette skulle blive starten pĂ„ en af Danmarkshistoriens mest mĂŠrkvĂŠrdige retssager, og retfĂŠrdighedens langsommelige maskineri begyndte at kvĂŠrne. Men fik sagen en retfĂŠrdig udgang? Kan man hypnotisere en anden til at begĂ„ mord? Var det virkelig hypnosemord – eller var det et dansk justitsmord?

Henrik Werner Hansen er fĂždt i 1944 og uddannet jurist. Han har i mere end 35 Ă„r arbejdet i politi-og anklagemyndigheden, heraf i perioden 1980–2005 som chefanklager i Kolding. I 2006 blev han konstitueret som politimester samme sted. Han fratrĂ„dte sin stilling i forbindelse med indfĂžrelsen af politikredsreformen. Henrik Werner Hansen debuterede som forfatter i 2010 med krimien En moderat tilstand.