(0)

Justitssagen mod P.N. Gryn

e-bok


P.N. Gryn er formand for ”Foreningen for HjĂŠlp til SelvhjĂŠlp til sĂ„danne fraseparerede Hustruer under 25 År, der er DĂžtre i andet Ægteskab af HovdyrlĂŠger og dermed Ligestillede”. ForfĂŠrdet bemĂŠrker han, at foreningen i stigende grad bliver kritiseret i dagspressen, hvor folk vover at pĂ„stĂ„, at hans sag ikke er vĂŠrd at kĂŠmpe for. Er det mĂ„ske ligegyldigt, om disse stakkels husmĂždre bor i lejligheder med seks eller kun sĂžlle fem vĂŠrelser?

”Justitssagen mod P.N. Gryn” er en satirisk roman, der udstiller de rigere borgeres fordrejede idĂ© om, hvad de vil sige at vĂŠre nĂždlidende i det danske samfund. Bogen udkom fĂžrste gang i 1937.

Valdemar Koppel (1867-1949) var en dansk chefredaktĂžr, politiker og forfatter, der blandt andet arbejdede for Politiken og var borgerreprĂŠsentant for Det Radikale Venstre. Han debuterede som forfatter i 1907 med romanen ”Christensen”, der samme Ă„r blev opfĂžrt som teaterstykke pĂ„ Dagmar Teatret. Sidenhen udgav Valdemar Koppel en lang rĂŠkke bĂžger om samtidshistorie samt skĂžnlitterĂŠre vĂŠrker.