(34)

K9 Koirapartio

ljudbok och e-bok


Voimakas sivutuuli oli painanut rosvon hajua sen verran sivuun, ettÀ kun Jönssi tarkensi hajun lÀhdettÀ ja raivasi tiensÀ roskasÀiliöiden taakse, alkoi raivoisa haukku. Vedin koiraa hieman taaksepÀin, jotta saisimme valoa kohdehenkilöön. NÀin vain sÀleaidan ja sen takana sijaitsevat pressulla peitetyt viemÀriputket. YhtÀkkiÀ pressun alta kuului vaimea valitus:

”MĂ€ tuun tÀÀltĂ€, jos viette koiran pois.”

Rex, Vainu ja Rin Tin Tin. Television poliisikoirat ovat ihastuttaneet meitÀ jo vuosikymmeniÀ, mutta mitÀ tiedÀmme oikeista koirapartioista? Vanhempi konstaapeli Pekka Kuparinen on työskennellyt Helsingin poliisilaitoksen K9-yksikössÀ eli koirapoliisissa vuodesta 2016 lÀhtien. TÀssÀ kirjassa hÀn kertoo unohtumattomista keikoista saksanpaimenkoira Jönssin kanssa. Luvassa on haastavia jÀljestystehtÀviÀ, hurjia takaa-ajoja sekÀ kiperiÀ kiinniottoja. Kirja todistaa, ettÀ koiran aisteilta eivÀt ole turvassa sen enempÀÀ murtomiehet kuin seksuaalirikollisetkaan.

LisÀksi Kuparinen avaa teoksessa koirankasvatusfilosofiaansa, jonka kulmakiviÀ ovat luottamuksen rakentaminen ja positiivinen vahvistaminen. Kirja on kunnianosoitus ihmisen ja koiran vuosituhansien ystÀvyydelle ja yhteistyölle. Niiden ansiosta lukuisat ihmishenget ovat pelastuneet ja paha on saanut palkkansa.

TĂ€mĂ€ kirja jĂ€ttÀÀ tassunjĂ€ljen sydĂ€meesi! ï»ż


UpplÀsare: Toni Kamula

LĂ€ngd: