(142)

Kaivo

ljudbok


SyöpÀÀ sairastavalla Tuula Kalliokoskella on elinaikaa vain muutama viikko. ErÀÀnÀ iltana hÀn yllÀttÀen katoaa Kanta-HÀmeen keskussairaalasta, ja pian hÀnet löydetÀÀn kuristettuna erakoituneen Eeva Rautiaisen pihakaivosta.

HÀmeenlinnalainen rikoskomisario Hannu Savolainen on murhan suhteen ymmÀllÀÀn: hennot johtolangat katkeavat yksi toisensa jÀlkeen. Odottamatta eteen kuitenkin avautuu uusi tutkimussuunta: Kalliokosken kuolema nÀyttÀÀ merkillisellÀ tavalla kytkeytyvÀn jo lakkautettuun psykiatriseen mielisairaalaan ja siellÀ vuosikymmeniÀ sitten menehtyneeseen karismaattiseen naisnÀyttelijÀÀn.

Kun ilmassa vÀreilevÀ uhka muuttuu yhÀ todellisemmaksi, ymmÀrtÀÀ Savolainen, ettÀ hÀnellÀ on vastassaan poikkeuksellisen ÀlykÀs murhaaja, joka tekee kaikkensa, etteivÀt menneisyyden kammottavat salaisuudet paljastuisi.

YksityiselÀmÀssÀÀn Savolainen yrittÀÀ pÀÀstÀ tasapainoon ankaralta isÀltÀÀn perityn työnarkomanian ja vaimonsa menetyksen kanssa. YllÀttÀen myös hÀnen tyttÀrensÀ elÀmÀssÀ tapahtuu jotakin sellaista, joka saa Savolaisen pois tolaltaan.

Hannu Savolaisesta kertova jÀnnityssarja ammentaa inhimillisistÀ tragedioista ja rikoskomisario Savolaisen oman elÀmÀn ongelmista. Pohjoismaista dekkarigenreÀ kunnioittavat kirjat pitÀvÀt otteessaan viimeistÀ juonenkÀÀnnettÀ myöten.

Annika Eronen on vapaa toimittaja, joka on opiskellut maisteriksi Tampereen yliopistossa pÀÀaineenaan filosofia. Eronen on kirjoittanut rikoskomisario Hannu Savolaisen tutkimuksista kertovan dekkarisarjan.