(0)

Kalabassen er for dig og mig - og 17 andre folkeeventyr: Gendigtet af George Zeuthen

ljudbok


Dagene gik og Jacks enke havde mindre og mindre mad. Hun vidste ikke, hvordan hun skulle fÄ mad til sine bÞrn, og dog Þnskede hun stadig ikke at vÊre med i de andre kvinders fÊllesskab.

Hun havde aldrig hjulpet nogen og nu ramte det hendes bÞrn. Enken havde snart ikke mere at fÞde sine bÞrn med, sÄ de begyndte at skrige hÞjt af sult.

Til sidst satte de Êldste i landsbyen sig sammen og diskuterede skrigene fra Jacks hus, men de kunne ikke finde pÄ noget, der kunne stoppe dem. De besluttede sÄ at gÄ til huset, hvor de fandt bÞrnene og enken udmattede af sult.

Alle vidste, at dette skyldtes den mÄde, Jacks enke havde behandlet andre nÞdlidende, der var kommet til hende for at bede om mad, men som hun aldrig havde givet noget til.

En af de ĂŠldste mĂŠnd i landsbyen spurgte da Jacks kone:

”Prþvede du at bére en kalabas-krukke rundt til dine naboer eller familie, uden at nogen gav dig noget?”

Enken svarede, at det havde hun ikke prĂžvet endnu.

Om forfatteren

George Zeuthen er lĂŠreruddannet med historie, dansk og samfundsfag som linjefag. Stor rejseerfaring fra rejser rundt om i verden, blandet ud fra en nysgerrighed om, hvordan andre mennesker lever og tĂŠnker. Derfor denne samling folkeeventyr, der viser noget om, hvor ens vi mennesker tĂŠnker, uanset hvor vi bor.

Og sÄ er han bedstefar og tilegner Kalabassen er for dig og mig til Gry og Liv.


UpplÀsare: Anders Bisgaard
LĂ€ngd: