(46)

Kamomillasola

ljudbok och e-bok


MitÀ tapahtui hullun rakkauden kesÀnÀ vaellusretkellÀ Kamomillasolassa?

”Oletko sinĂ€ onnellinen?” Tainan olisi pitĂ€nyt kysyĂ€ tyttĂ€reltÀÀn. Äidin ja tyttĂ€ren vĂ€lit ovat lĂ€mpimĂ€t mutta muodolliset, ja harvat tapaamiset tĂ€yttyvĂ€t tyhjĂ€npĂ€ivĂ€isestĂ€ puheesta. Maarit elÀÀ BerliinissĂ€ miehensĂ€ ja kahden poikansa kanssa. HĂ€nen raastavasta nuoruuden rakkaudestaan syntynyt tytĂ€r Ilona asuu isovanhempiensa Tainan ja Tarkon luona Suomessa. Maaritin luokkakokous ja isĂ€n 70-vuotispĂ€ivĂ€t osuvat samaan elokuiseen viikonloppuun, jonka aikana Maarit havahtuu: oma tytĂ€r ja Ă€iti ovat kuin vieraita.

Luokkakokous pakottaa Maaritin muistamaan ylioppilaskesÀn, joka oli tÀynnÀ intohimoa, unelmia ja toiveita. MikÀÀn ei kuitenkaan mennyt niin kuin hÀn kuvitteli. Ja mitÀ tapahtui tuona hullun rakkauden kesÀnÀ vaellusretkellÀ Kamomillasolassa, Kanarian vuoristossa? Maarit on pakottanut itsensÀ unohtamaan. Mutta katsoessaan nyt aikuistunutta tytÀrtÀÀn hÀn tajuaa, ettei nuorena tehtyjÀ valintoja voi sittenkÀÀn paeta.

Kamomillasolassa Pirjo Rissanen pohtii koskettavasti elÀmÀn kipeitÀ yllÀtyksiÀ. HÀnen naisensa ovat sinnikkÀitÀ ja omapÀisiÀ, he eivÀt luovuta, vaikka miehet vÀlillÀ asettavatkin tielle mahdottomia esteitÀ. Romaani palkitsee lukijansa, sillÀ Rissanen kuvaa naiset heikkouksineen ja haaveineen niin lÀmpimÀsti ja ymmÀrtÀvÀsti, ettÀ se tuo lohtua vaikeisiinkin aiheisiin.


UpplÀsare: Kirsti Valve
LĂ€ngd: