(79)

Kansalainen Kekkonen: Suuri suunnitelma

ljudbok och e-bok


Amerikkalaiskirjailijan teoksessa paljastuksia Urho Kekkosen ensimmÀisestÀ kaudesta.

EnsimmÀisen presidenttikauden alussa lÀhes puolet kansasta vihasi Urho Kekkosta. Kauden lopussa hÀnelle ei ollut varteenotettavaa vaihtoehtoa. Yhdysvaltalainen Gordon F. Sander kertoo, miten se tapahtui.

YllÀttÀviÀ paljastuksia sisÀltÀvÀ teos kuvaa, kuinka tÀpÀrÀsti presidentiksi valittu Kekkonen teki itsestÀÀn korvaamattoman niin kotimaassa kuin ulkopoliittisesti, ja sijoittaa UKK:n ja Suomen osaksi paljon suurempaa, Neuvostoliiton ja USA:n vÀlistÀ ƥakkiottelua, joka oli tuon tuosta vÀhÀllÀ kuumeta tuliseksi.

Gordon F. Sander kirjoittaa poikkeuksellisen vauhdikkaasti ja tarkastelee Kekkosen ensimmÀistÀ, kÀÀnteentekevÀÀ ja dramaattista presidenttikautta amerikkalaisin silmin, vapaana suomalaiskirjoittajien rintamalinjoista.

Yhdysvaltalainen toimittaja ja historiakirjoittaja Gordon F. Sander on perehtynyt Urho Kekkosen presidenttikausiin kuuden vuoden ajan kÀÀnnÀttÀen suomenkielisiÀ lÀhteitÀ, kahlaten arkistoja ja tehden haastatteluja Suomessa ja Yhdysvalloissa. Aiemmin Sander on julkaissut muun muassa Suomea kÀsittelevÀt kirjat Taistelu Suomesta 1930-1940 ja Usein unohdettu Suomi. Sander oli Pulitzer-ehdokkaana kirjallaan Serling: The Rise And Twilight Of Television's Last Angry Man. Sander asuu Riiassa ja toimii Baltian kirjeenvaihtajana useille yhdysvaltalaisille laatulehdille.


UpplÀsare: Juhani Rajalin
LĂ€ngd: