(0)

Kaos : 20 skitser

e-bok


Ordet kaos stammer fra det grÊske khaos, som blandt andet kan tolkes som afgrund. Der er den mentale afgrund, hvor man ikke kan komme hverken videre op eller, for den sags skyld, lÊngere ned. Der er den fysiske afgrund, hvor alting - selv hjerteslagene - ophÞrer. Og der er bÄde indre og ydre kaos; der er forvirring, begÊr, afsky, kÊrlighed og et overtryk af andre fÞlelser, som fÞrer til afgrunden.

Med sig i afgrunden tager man enten den fÞlelsesmÊssige smerte, som kun knuste hjerter forÄrsager eller det vanvid af pludselig og uoverskuelig glÊde over kÊrlighedens vÊren. Sikkert er det, at kaos som afgrund og egoistisk kÊrlighed er lige sÄ skrÊmmende at blive konfronteret med, som det er smukt.

Uddrag af bogen:

Da jeg vÄgner igen, er det ved at blive lyst. Det har aldrig rigtigt vÊret mÞrkt. Jeg ligger med hovedet ind mod hans bryst og prÞver at komme i tanker om en drÞm fyldt med lilla mÞnstre og blod, men jeg kan ikke se den tydeligt. Ulven ligger pÄ siden og aer mig pÄ ryggen med sine slanke fingre. Han presser mig stille ind mod sin varme krop. Jeg holder vejret et par sekunder, mÊrker hans manddom mod min mave. Han er hÄrd, nÊsten for hÄrd. Jeg vender mit ansigt mod hans. Jeg er stadig usikker pÄ Þjenfarven, men jeg er sikker pÄ ham. Jeg kan se den tÄlmodige vildskab i hans smil. Han har et rovdyrs tÊnder. Canis lupus.

Om forfatteren:

Anja Lykke Lindberg Christophersen (f. 1984) har en ikke fÊrdiggjort uddannelse bag sig inden for nordisk sprog og litteratur. Hun droppede ud af universitetet for at arbejde fuld tid som sagsbehandler i KÞbenhavns Kommune. Anja kom i maj 2012 med sin fÞrste samlede udgivelse Til Clive og har fÞr dette fÄet trykt enkelte digte hos Øverste Kirurgiske og Oplysningskontoret.