(0)

Kaptajn Kurt

e-bok


Da Kurt mister sin mor som kun fireÄrig, blev han sendt hjem til sine tanter Trine og Bine, som ud af stram pligtfÞlelse og uden en snert af kÊrlighed tager den lille dreng til sig. Kurt forsÞger at leve op til deres strenge regler for, hvordan en forÊldrelÞs dreng skal opfÞre sig for ikke at virke utaknemmelig, men al glÊden er forsvundet fra Kurts tilvÊrelse.

Det er imidlertid ikke kun tanterne, der gÞr livet surt og glÊdeslÞst for Kurt. I skolen driller de andre drenge ham, fordi han er klassens duks, uden at vide, at Kurt terper lektierne sÄ grundigt for at glÊde sine strikse tanter. Det er fÞrst, da Kurts lÊrer Johansen fÄr Þjnene op for drengens sÞrgelige tilvÊrelse, at tingene begynder at Êndre sig for Kurt. For fÞrste gang siden hans mor dÞde, viser et andet menneske ham omsorg og venlighed. Men hvad kan en velmenende lÊrer mon stille op over for bÄde tanter og skolekammerater?

Aage Hermann (1888-1949) var en dansk digter, forfatter, journalist og redaktÞr. Han stod bag en lang rÊkke digtsamlinger og sprang senere i livet ud som bÞrnebogsforfatter, hvor han fik stor succes med bÞgerne om stewardessen Benthe Boelmann, som tit og ofte mÄ opklare forbrydelser eller afvÊrge katastrofer pÄ sine rejser rundt om i verden.