(3)

Karen

ljudbok och e-bok


I 1881 drager den fattige tjenestepige Karen fra Kerteminde til Amerika. Bag sig har hun et forlist kĂŠrlighedsforhold til den velhavende kĂžbmandssĂžn Clemmen, som er far til hendes uĂŠgte barn.

Karen hĂ„ber, at hun i Amerika kan skabe en bedre tilvĂŠrelse for sig selv og sin lille sĂžn, Hans. Indtil da efterlader hun ham hos sin mor i Kerteminde – hun ser ham aldrig igen.

Hendes plan er via New York at tage til Nebraska. Men hun fascineres af storbyens liv og mange udfordringer og vĂŠlger at sĂžge lykken der.

Hun mÞder indvandrere fra hele Europa, blandt dem den unge italienske Roberto, der forelsker sig heftigt i hende. Men tÞr Karen tro pÄ en mand igen?

"Karen" er ikke bogen om den fattige emigrant, der bliver millionÊr, eller om den unge pige, der gÄr til grunde. Det er fortÊllingen om overleveren, der med energi og ukuelig optimisme forlanger, at livet skal lykkes.

Birthe Stemann Knudsen (f. 1936) er uddannet tandlÊge. Hele sit voksenliv har hun beskÊftiget sig med samfundsforhold blandt andet som viceborgmester i Kerteminde. Birthe Stemann Knudsens politiske interesse har fÞrt til mange indlÊg og artikler i aviser og tidsskrifter om specielt kvindepolitiske spÞrgsmÄl.


UpplÀsare: Dianna Vangsaa
LĂ€ngd: