(0)

Karrussellen. Tidsbillede

e-bok


"SĂ„, sĂ„!" tyssede frk. Ramskov. "Det er desvĂŠrre et beklageligt faktum, at de ildesindede elementer i pressen stadig vokser i indflydelse. Den mĂ„de, men sidste tale i borgerreprĂŠsentationen blev behandlet pĂ„ – jeg spĂžrger dem, mine herrer – var der blot en gnist af retfĂŠrdighed i den kritik?"

Thalia Ramskov er noget sÄ sjÊldent som et kvindeligt medlem af borgerreprÊsentationen. Endnu mere sjÊldent er det, at hun har gjort det til sin mÊrkesag at forsvare ugifte mÞdre og at gÞre deres position i samfundet mere tÄlelig. Her har hun stÞrstedelen af samfundet sÄvel som pressen imod sig, men ikke desto mindre fortsÊtter hun den seje kamp. EfterhÄnden viser det sig, at forsvaret for ugifte mÞdre blot er ét blandt mange upopulÊre og kontroversielle forslag fra frk. Ramskovs side.

"Karrusellen udkom fĂžrste gang i 1912.

Walter Christmas-Dirckinck-Holmfeld (1861-1924) var en dansk forfatter og sÞofficer. I dag huskes han bedst for sine drengebÞger, men han skrev ogsÄ en lang rÊkke romaner, skuespil og faglitteratur, som skaffede ham stor popularitet. Walter Christmas arbejdede i en ÄrrÊkke som agent for den britiske efterretningstjeneste MI6, til hvem han udleverede oplysninger fra Athen, hvor han tjente i flÄden i krigen mod Tyrkiet.