(0)

Kauhan tasapaino. Ruokamuistelmani

ljudbok och e-bok


”Majoneesi ja tilli onnistuvat olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. MinĂ€ sen sijaan olen aivan vÀÀrĂ€ssĂ€ paikassa, haluan jĂ€ttÀÀ kaiken ja lĂ€hteĂ€.”

Kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Himanka kuvaa tarkkanÀköisissÀ ruokamuistelmissaan, miten ruoka ja muistot kietoutuvat elÀmÀssÀmme yhteen.

Lapsuuden Kainuu on pullorahoilla ostettuja pillimehuja, mummun pitsireunaisia lettuja, lehmÀnmaitoa suoraan utareesta ja reppuun pakattua metsÀstyslihaa. Kaupunkiin muutto tuo elÀmÀÀn hÀpeÀn, luokkaerot ja intohimon ruokaan. Vuosia myöhemmin, sukupolvien tunnetaakkojen, oman arvon tunteen etsimisen ja naiseksi kasvamisen jÀlkeen, Himanka on Suomen tunnetuimpia ruokavaikuttajia. NÀissÀ ruokamuistelmissaan Hanna Himanka elÀÀ uudelleen hetkiÀ, jolloin hÀn on ollut onnellisimmillaan ja hetkiÀ, jotka sÀrkivÀt hÀnen sydÀmensÀ. Kaikkia niitÀ yhdistÀÀ ruoka, Hannan elÀmÀn rakkaus.

Hanna Himanka on lukuisia ruokakirjoja kirjoittanut kokki ja ruoka-alan monitoiminainen, jonka resepteihin luotetaan ympÀri Suomen. Somen ja hellan vÀlissÀ taiteileva ruokavaikuttaja haluaa tehdÀ arjesta parempaa mainioiden ruokaohjeiden, oivaltavien vinkkien ja samastuttavien tarinoiden kautta.