(0)

Keldby slagteren: Et julemysterium

ljudbok


Mens sneen falder trindt om land, og julen banker pÄ, forsvinder eneboeren Jan Lyngkvist sporlÞst fra sit hjem pÄ MÞn. En stor mÊngde blod pÄ gulve og vÊgge og en seddel med en besked pÄ tyrkisk peger pÄ, at en forbrydelse har fundet sted.

Retsmedicineren Elif Kavak - en kvinde, der er lang som et lygtepÊl, blondine og af tyrkisk herkomst - kaldes til Þen af den undersÊtsige politikommissÊr David Staub (DvÊrgen, af Elif kaldet) for at bistÄ med efterforskningen.

Mange har lig i lasten pÄ den multietniske klippeÞ, men fÊrre har munden pÄ gled, og mens Elif og David begynder at grave i Jan Lyngkvists liv, Äbenbarer sig en grum historie om fortidens fortrÊdeligheder i en drengebande. Andre viser sig nemlig at vÊre forsvundet pÄ Þen - bÄde dengang og nu, hvor rester af forhenvÊrende bandemedlemmer pludselig begynder at dukke op blandt de endnu levende ...

For det umage makkerpar, Elif og David, er sagen mere speget end de danske julesild, Elif hader - hun hader alt, der har med julen at gÞre, ligesom hun hader dansk bondeknoldsmentalitet, hvad enten den sidder i skallen pÄ danskere eller indvandrere - og for at fÄ lagt alle brikkerne og lokket den bestialske morder i sÊkken, mÄ de vÊre mere beregnende end selv julemanden jule-nat.