(2)

Kender du hende?

ljudbok och e-bok


Kender du hende? er en bog fuld af fantastiske kvinder, som pÄ hver deres mÄde har sat et prÊg pÄ bÄde deres samtid og eftertid. Lydbogen er indlÊst af forfatteren selv og er beriget med lydeffekter.

I Kender du hende? mĂžder vi en rĂŠkke viljestĂŠrke kvinder, der trods samfundets modstand har udrettet noget ekstraordinĂŠrt i deres levetid. De har forfulgt deres drĂžmme, er gĂ„et forrest og har udmĂŠrket sig inden for hver deres felt – hvad enten det drejer sig om sportsudĂžvelse, videnskab, kunst eller noget helt fjerde. Nogle er kendte navne, som bĂžrnene mĂ„ske allerede har hĂžrt om, heriblandt Asta Nielsen eller Margrete den FĂžrste. Andre vil bĂžrnene sandsynligvis stifte bekendtskab med for fĂžrste gang i bogen, f.eks. Grete Olsen, Hedda Lundh og Hanna Adler.

I Kender du hende? formidles kvindernes historier til bĂžrn, bĂ„de fordi de er spĂŠndende fortĂŠllinger i sig selv, og ikke mindst for at inspirere den nye generation af ildsjĂŠle til at turde have ambitioner og drĂžmme – uanset kĂžn og baggrund. Efter hvert afsnit i bogen findes et forslag til en aktivitet, bĂžrnene kan lave for pĂ„ den mĂ„de at komme tĂŠttere pĂ„ den kvinde, de netop har lĂŠst om. Det kan vĂŠre at bage en kage fra Karen Blixens kogebog, at lave sin egen kĂŠphest og ride dressur som Lis Hartel eller at samle insekter fra skoven og studere dem som Marie Hammer. Ønsket er, at bĂžrn landet over kommer pĂ„ fornavn med kvinderne, og mĂ„let er et rungende JA, nĂ„r bĂžrn fremover bliver spurgt: Kender du hende?