(3)

Kiinalainen mysteeri

e-bok


Psykopaattipotilas Kalle Forsblom karkaa MÀntykummun mielisairaalasta ja jÀttÀÀ taakseen kylmÀverisesti kuristetun hoidokin, rouva Kontian. Poliisista pyydetÀÀn harrastajaetsivÀ Klaus Karmaa auttamaan tutkinnassa. Forsblom on vaarallinen, ja poliisissa uskotaan, ettÀ tÀmÀ on esittÀnyt sairasta pÀÀstÀkseen karkaamaan.

Holma keskeyttÀÀ kesÀlomansa matkustaakseen MÀntykummulle ja paneutuakseen harmaita aivosoluja kiihdyttÀvÀÀn mysteeriin. Matkalla arvoituksen ratkeamiseen on monta mutkaa, mutta vÀhitellen selviÀÀ, ettÀ kaikki liittyy jotenkin Kiinaan ja potilaaseen, jota kutsutaan Kungfutseksi.

Outsiderin tunnelmallinen salapoliisiromaani sijoittuu 1940-lukulaisen mielisairaalan kaikuisille kÀytÀville.

Klaus Karma on ÀlykÀs ja omaperÀinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hÀn seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961) eli Outsider oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Haapakoski kirjoitti uransa aikana yli 2500 tarinaa ja kĂ€ytti useita eri salanimiĂ€. Kirjailijan tunnetuimpiin teoksiin lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.