(0)

Kiinalaiset liiketavat

e-bok


YhÀ useampi kohtaa työssÀÀn kiinalaisen kollegana tai neuvottelukumppanina. Miten kiinalaisten kanssa tulisi toimia, jotta yhteistyö olisi sujuvaa ja turhilta kulttuurien yhteentörmÀyksiltÀ vÀltyttÀisiin?

Kiina investoi voimakkaasti lÀnteen, ja kiinalaisista tulee kiihtyvÀllÀ tahdilla kansainvÀlisten yritysten omistajia. Myös lÀnsi pyrkii itÀÀn, ja kaupankÀynti kiinalaisten kanssa on vilkasta. Kiinalaiset ajattelu- ja liiketoimintatavat tulevat vÀistÀmÀttÀ osaksi lÀnsimaista liike-elÀmÀÀ.

"Kiinassa on omat haasteensa, mutta ei se silti mikÀÀn ylivoimaisen vaikea markkina ole. Kiinalainen tapa ajatella ja toimia on vain erilainen kuin mihin lÀnsimaissa on totuttu", toteaa Seppo Pietarinen.

Uudessa kirjassaan Kiinalaiset liiketavat Pietarinen yhdistÀÀ asiantuntemuksensa ja kÀytÀnnön tuoman kokemuksen kiinalaisesta liiketoiminta- ja tapakulttuurista. Teoksessaan hÀn selvittÀÀ ja taustoittaa kiinalaisten arvoja ja asenteita, yleistÀ kÀyttÀytymistÀ ja kommunikointia.

"KaupankÀynti ja työskentely kiinalaisten kanssa voi toisinaan olla hyvin haastavaa. Kun ryhdytÀÀn neuvottelemaan heidÀn kanssaan, on hyvÀ tiedostaa, mitÀ on edessÀ. Liian usein lÀnsimaalaisen kotilÀksyt ovat tÀltÀ osin tekemÀttÀ. Sitten ihmetellÀÀn kun asiat eivÀt suju tai etene, sopimuksesta ei pidetÀ kiinni tai sovitut ehdot ovat muuttuneet. Suurilta yhteentörmÀyksiltÀ on kuitenkin helppo vÀlttyÀ, kun opettelee perusasiat ja ymmÀrtÀÀ niiden taustat", kiteyttÀÀ Pietarinen.

Kokenut Kiinankaupan asiantuntija Seppo Pietarinen työskenteli Kiinassa useita vuosia ja valmentaa yrityksiÀ ja liikemiehiÀ selviÀmÀÀn kiinalaisessa liiketoimintaympÀristössÀ.

Kiinalaiset liiketavat on kÀytÀnnönlÀheinen ja helppolukuinen liike-elÀmÀn opas, joka auttaa ymmÀrtÀmÀÀn kiinalaisia ajattelu- ja toimintatapoja sekÀ maan liiketoimintakulttuuria. Kirja antaa vinkkejÀ moniin kÀytÀnnön tilanteisiin, liikeneuvotteluihin ja riskienhallintaan.