(0)

Kindkys af Pol Pot. Kampuchea og den danske forbindelse

e-bok


Fra april 1975 til januar 1979 fandt et folkemord sted i Demokratisk Kampuchea, som Cambodja hed, mens Pol Pot og De RĂžde Khmerer sad ved magten. NĂŠsten tre millioner cambodjanere mistede livet under uhyrlighederne. Midt under rĂŠdslerne besĂžgte det danske Kommunistiske arbejderparti (KAP) Kampuchea. Efter hjemkomsten skrev Arbejderavisens redaktĂžr, der deltog i turen, en rĂŠkke ukritiske artikler, der tegnede et positivt billede af det revolutionĂŠre land og dets kommunistiske projekt.

Det indtryk, danskerne tog med sig hjem fra Demokratisk Kampuchea, var et resultat af De RĂžde Khmerers opstillede facade af en succesfuld samfundsomvĂŠltning.

Som den fÞrste historiker har Peter Frederiksen fÄet adgang til et materiale i danske og udenlandske arkiver, der ikke tidligere har vÊret genstand for historisk undersÞgelse. Resultatet er en kritisk blik pÄ det danske besÞg i Kampuchea, hvor de deltagende ikke var klar over, at de var vidner til systematisk undertrykkelse og udryddelse, mens deres politiske holdniger gjorde det nemt for De RÞde Khmerer at manipulere med dem.

Peter Frederiksen (f. 1964) er en dansk forfatter og historiker. Han har udgivet en rÊkke historiebÞger, hvoraf en del af dem er rettet mod undervisningsbrug. Frederiksen har fungeret som ekstern redaktÞr pÄ flere forlag og gÊster hyppigt medierne med sin historiske viden.