(1)

Klangen af en stjerne

ljudbok och e-bok


I 1944 sidder Else Marie Pade udkÞrt og forslÄet i Ärhus Arrest. Hun er yngste medlem af Danmarks eneste rent kvindelige modstandsgruppe, som Gestapo har optrevlet, og hun ved ikke, hvordan hun skal komme igennem flere forhÞr.

FÞrst da hun hÞrer lyden af musik for sit indre Þre, ved hun, hvad hun skal gÞre. Med spÊndet fra sin hofteholder indridser hun melodien "Du og jeg og stjernerne er venner" i cellevÊggen, og herefter beslutter hun sig for at stole pÄ det, hun altid har kunnet hÞre inde i sig selv. Hun danser Charleston i cellen og laver flere unoder end nogen anden.

I efterkrigstiden bliver de indre lyde til elektronisk musik, og selv om datidens etablerede musikmiljĂž sammenligner hendes vĂŠrker med Hitlers stĂžjende taler, er hun i dag anerkendt som Danmarks fĂžrste elektroniske komponist.

Klangen af en stjerne er Else Marie Pades helt personlige livshistorie – fortalt, som var det en roman. Bogen bygger pĂ„ omfattende interviewarbejde med den i dag 84-Ă„rige Else Marie Pade, og de bekymrede breve, hendes mor sendte sin datter, mens hun sad i fĂŠngsel, udgives her for fĂžrste gang i bogform.

Troels Donnerberg (f. 1981) er en dansk journalist, redaktĂžr og forfatter. Troels Donnerberg har vĂŠret tilknyttet Nordjyske Medier, Dagbladenes Bureau, Zetland og Dansk RĂžde Kors. Han debuterede som forfatter i 2009.